Звуци природе (кад те стегне градска бука)

Дванаеста епизода  дечијег серијала ,,Уприродисе” под називом ,,Звуци природе (кад те стегне градска бука)” за тему има упознавање са звуцима природе. Главна јунакиња серијала Сунчица бежи из градске вреве у природу. Ту се суочава са питањем да ли у природи увек влада само тишина?

Заштићена станишта (само ту од целог света…) – Епизода 11

У једанаестој епизоди дечијег серијала “Уприродисе” под називом “Заштићена станишта (само ту од целог света)” Сунчица нас води у Специјални резерват природе “Засавица” где срећемо њеног пријатеља, чувара природе Жарка Заштитарка. Поред њих двоје о свом животу у заштићеним стаништима по коју реч ће рећи и један коњић, један мали магарац, неколико мангулица…

Земља (земљом се зове наша планета) – Епизода 10

Дeсетој епизоди дечијег серијала “Уприродисе” под називом “Земља (ослонац је нама свима)” за тему има планету земљу али и бављење основим појмовима о земљишту. Дошло је пролеће и главна јунакиња Сунчица се посвећује баштенским пословима. Том приликом сусреће једног необичног помоћника, кишну глисту.

Активности у природи (природе пространство на игру те зове) – Епизода 9

Девета епизода дечијег серијала ,,Уприродисе” под називом ,,Активности у природи (природе пространство на игру те зове)” нас поново води у природу. Овога пута Сунчица и њен пријатељ Здравко Дрен ће нам показати (неке и подсетити) на које све начине можемо да проведемо време у природи. Од вожње бициклом до пењања по падинама брда и даље…

Шумски Плодови (Шумска пијаца) – Епизода 8

Осма епизода ,,Шумски плодови (шумска пијаца) је посвећена свеприсутним али ретко приметним богатствима шуме. Сунчица и њен најшумскији пријатељ шумски експерт Шумивоје одлазе на шумску пијацу. Тамо их дочекује нико други до Здравко Дрен шумске пијаце доајен. Они ће нам заједно на свој начин предочити значај плодова шуме за човека.

Река (Шта све добро река даје) – Епизода 7

У седмој епизоди дечијег серијала ,,Уприродисе” а под називом ,,Река (шта све добро даје река)” Сунчица нас води до реке где срећемо њеног пријатеља Мику аласа. Уместо очекиване пловидбе реком њих двоје се суочавају са невољама узрокованим загађивањем реке. Присутан је и један шаран који поставља питање одговорности.

Шипак (Шта нам ипак даје шипак!) Епизода 6

У шестој епизоди дечијег серијала ,,Уприродисе” под називом ,,Шипак (шта нам ипак даје шипак)” Сунчица и њен сумњичави пријатељ Звукослав Медведовић се споре око вредности и значаја шипка. У њихову расправу се укључује нико други до сам плод дивље руже, један распричани шипак.

Шта је то дом? (сваком бићу треба) Епизода 5

У петој епизоди дечијег серијала ,,Уприроди се’’ под називом ,,Шта је то дом? (сваком бићу треба)’’ Сунчица се сусреће са појмом дома. Неко је посекао стабло у којем је било гнездо Сунчицине пријатељице птице сенице. Заједно са њеним пријатељем Пиратом Рециклатом и његовом екипом од заната Сунчица ће покушати да помогне да птица сеница поново има свој дом.

Ветар (ваздух што ваздух чисти) Епизода 4

Четврта епизода дечијег серијала ,,Уприродисе’’ под називом ,,Ветар (ваздух што ваздух чисти)’’ се бави феноменом ветра. Након што ветар нанесе смеће по шуми Сунчица се запита каква је заправо природа ветра? Заједно са својом пријатељицом Брзометлицом Чистић Сунчица ће покушати да дође до одговоара на то питање али и да реши проблем смећа у шуми.

Вода (без ње нема ни човека) Епизода 3

Трећа епизода дечијег серијала “Уприродисе” под називом “Вода (без ње нема ни човека)” се бави водом и њеном улогом у природи. У друштву једног молекула воде и његовог старог познаника камена Сунчица “освежава” своје знање о води.

Ватра (онаква какав ти си) Епизода 2

У другој епизоди дечијег серијала “Уприродисе” под називом “Ватра (онаква какав ти си)” Сунчица се сусреће са појмом ватре. Заједно са својом пријатељицом, увек будном шумском совом Душанком и шумским експертом Шумивојем, Сунчица се суочава са необичним изазовом који пред њих поставља неугашена логорска ватра у шуми.

Природна равнотежа (пропасти је противтежа) Епизода 1

У првој епизоди дечијег серијала “,Уприродисе” под називом “Природна равнотежа (пропасти је противтежа)” главна јунакиња девојчица Сунчица се сусреће са појмом природне равнотеже. Заједно са својим пријатељима Брзометлицом Чистић и њеним “метланима” Сунчица открива значај појма природне равнотеже помажући притом једној јабуци у невољи.

Uprirodi se Uprirodi se Uprirodi se Uprirodi se Uprirodi se Uprirodi se Uprirodi se Uprirodi se Uprirodi se Uprirodi se Uprirodi se Uprirodi se Uprirodi se Uprirodi se Uprirodi se