О емисији

ДЕЧИЈИ СЕРИЈАЛ УПРИРОДИСЕ      

Драги Уприродњаци!

Велико нам је задовољство да можемо да Вас обавестимо

да од 26.03. у суботу, на првом програму РТС-а, од 12:30ч, почиње са емитовањем трећа сезона дечијег серијала  УПРИРОДИСЕ!

Дванаест нових епизода ће бити емитовано у оквиру школске редакције Образовно-научног програма РТС.

Након завршеног емитовања прве и друге сезоне дечијег еколошког телевизијског серијала УПРИРОДИСЕ, пројекта који је за циљ имао развој и повећање еколошке свести код деце предшколског и школског узраста, желимо да се свима вама који сте нас подржали, гледали и пратили захвалимо на подршци и сарадњи у успешном остварењу наше мисије.

Прву епизоду прве сезоне серијала Уприродисе је гледало преко 600.000 гледалаца, док је најгледанија епизода друге сезоне имала преко  800.000 гледалаца

на Првом програму Радио-телевизије Србије (РТС 1) у оквиру Образовно-научног програма, Школске редакције са којима и настављамо успешну сараднју и у трећој сезони дечијег серијал УПРИРОДИСЕ.

 

Поред емитовања на телевизији екипа серијала УПРИРОДИСЕ је учествовала и у бројним активностима у природи попут дечијих природњачких кампова и радионица на отвореном, породичних дана, дечијих излета. Разлог томе је био да се основна порука серијала, позив млађим генерацијама да изађу у природу, додатно је заволе и стекну нова корисна знања о природи, промовише у правом амбијенту уз што веће директно учешће наших најмлађих гледалаца али и њихових родитеља.

Кратак опис серијала:

Главна јунаци серијала су  девојчица Лена и дечак Исак који нас у 3 сезони, у друштву својих пријатеља Брзометлице Чистић, Здравка Дрена, Шуменка, Звукослава Е. Медведовића, Сунчице и многих других биљних и животињских створења, води у природу са мисијом да нам открије нешто што нисмо знали, али и да нас подсети на нешто што смо заборавили. Зашто је вранилова трава моћнија од било ког франшизног супер хероја, зашто је Крчединска ада узбудљивија од виртуелне стварности било које компјутерске игрице, зашто је познавање пчелињег света корисније од познавања света естраде? Ова питања нису необична већ говоре о необичној природи изазова са којима се савремена деца данас суочавају.

 

Серијал УПРИРОДИСЕ  има за циљ да привуче пажњу најмлађих гледалаца и усмери је ка природи, да изазове дечију радозналост и подстакне жељу за знањем. Серијал на посебан начин приказује да један, наоко обичан, цвет има своју занимљиву причу, да једна птица може да нас подучи, али и забави како нисмо очекивали. У њему откривамо да нам је на дохват руке читав један свет који је скрајнут у други план савременим технологијама и модерним начином живота који највише утиче управо на најмлађе.

 

Главни циљ ТВ серијала „Уприродисе“ је развијање свести о потреби и могућностима личног ангажовања деце у заштити животне средине, и то кроз врло ефектну и специфичну вршњачку едукацију, пружања основних смерница деци и родитељима које доприносе заштити и унапређењу животне средине.

Уз велику срећу целе екипе дечијег серијала УПРИРОДИСЕ желимо да Вас обавестимо да смо успешно завршили продукцију треће сезоне серијала, уз захвалност на досадашњој подршци, позивамо Вас да наставимо заједничку сарадњу у овој племенитој мисији.

 

Дечији серијал Уприродисе је настао у продукцији

Занатско филмске заједнице из Новог Сада,

под покровитељством Login EKO.

 

Уприродимо се заједно!