O emisiji

DEČIJI SERIJAL UPRIRODISE      

 

Nakon završenog emitovanja prve i druge sezone dečijeg ekološkog televizijskog serijala UPRIRODISE, projekta koji je za cilj imao razvoj i povećanje ekološke svesti kod dece predškolskog i školskog uzrasta, želimo da se svima vama koji ste nas podržali, gledali i pratili zahvalimo na podršci i saradnji u uspešnom ostvarenju naše misije.

Prvu epizodu prve sezone serijala Uprirodise je gledalo preko 600 000 gledalaca, dok je najgledanija epizoda druge sezone imala preko  800 000 gledalaca na Prvom programu Radio-televizije Srbije (RTS 1) u okviru Obrazovno-naučnog programa, Školske redakcije sa kojima i nastavljamo uspešnu saradnju i u trećoj sezoni dečijeg serijal UPRIRODISE.

 

Pored emitovanja na televiziji ekipa serijala UPRIRODISE je učestvovala i u brojnim aktivnostima u prirodi poput dečijih prirodnjačkih kampova i radionica na otvorenom, porodičnih dana, dečijih izleta. Razlog tome je bio da se osnovna poruka serijala, poziv mlađim generacijama da izađu u prirodu, dodatno je zavole i steknu nova korisna znanja o prirodi, promoviše u pravom ambijentu uz što veće direktno učešće naših najmlađih gledalaca ali i njihovih roditelja.

 

Kratak opis serijala:

Glavna junaci serijala su  devojčica Lena i dečak Isak koji nas u 3 sezoni, u društvu svojih prijatelja Brzometlice Čistić, Zdravka Drena, Šumenka, Zvukoslava E. Medvedovića, Sunčice i mnogih drugih biljnih i životinjskih stvorenja, vodi u prirodu sa misijom da nam otkrije nešto što nismo znali, ali i da nas podseti na nešto što smo zaboravili. Zašto je vranilova trava moćnija od bilo kog franšiznog super heroja, zašto je Krčedinska ada uzbudljivija od virtuelne stvarnosti bilo koje kompjuterske igrice, zašto je poznavanje pčelinjeg sveta korisnije od poznavanja sveta estrade? Ova pitanja nisu neobična već govore o neobičnoj prirodi izazova sa kojima se savremena deca danas suočavaju.

 

Serijal UPRIRODISE  ima za cilj da privuče pažnju najmlađih gledalaca i usmeri je ka prirodi, da izazove dečiju radoznalost i podstakne želju za znanjem. Serijal na poseban način prikazuje da jedan, naoko običan, cvet ima svoju zanimljivu priču, da jedna ptica može da nas poduči, ali i zabavi kako nismo očekivali. U njemu otkrivamo da nam je na dohvat ruke čitav jedan svet koji je skrajnut u drugi plan savremenim tehnologijama i modernim načinom života koji najviše utiče upravo na najmlađe.

 

Glavni cilj TV serijala „Uprirodise“ je razvijanje svesti o potrebi i mogućnostima ličnog angažovanja dece u zaštiti životne sredine, i to kroz vrlo efektnu i specifičnu vršnjačku edukaciju, pružanja osnovnih smernica deci i roditeljima koje doprinose zaštiti i unapređenju životne sredine.

 

Uz veliku sreću cele ekipe dečijeg serijala UPRIRODISE želimo da Vas obavestimo da smo uspešno završili snimanje treće sezone serijala, uz zahvalnost na dosadašnjoj podršci, pozivamo Vas da nastavimo zajedničku saradnju u ovoj plemenitoj misiji.

 

Dečiji serijal Uprirodise je nastao u produkciji Zanatsko filmska zajednica iz Novog Sada.

Uprirodimo se zajedno!

Uprirodi se Uprirodi se Uprirodi se Uprirodi se Uprirodi se Uprirodi se Uprirodi se Uprirodi se Uprirodi se Uprirodi se Uprirodi se Uprirodi se Uprirodi se Uprirodi se Uprirodi se