Zvuci prirode (kad te stegne gradska buka)

Dvanaesta epizoda  dečijeg serijala ,,Uprirodise“ pod nazivom ,,Zvuci prirode (kad te stegne gradska buka)“ za temu ima upoznavanje sa zvucima prirode. Glavna junakinja serijala Sunčica beži iz gradske vreve u prirodu. Tu se suočava sa pitanjem da li u prirodi uvek vlada samo tišina?

Zaštićena staništa (samo tu od celog sveta…) – Epizoda 11

U jedanaestoj epizodi dečijeg serijala „Uprirodise“ pod nazivom „Zaštićena staništa (samo tu od celog sveta)“ Sunčica nas vodi u Specijalni rezervat prirode „Zasavica“ gde srećemo njenog prijatelja, čuvara prirode Žarka Zaštitarka. Pored njih dvoje o svom životu u zaštićenim staništima po koju reč će reći i jedan konjić, jedan mali magarac, nekoliko mangulica…

Zemlja (zemljom se zove naša planeta) – Epizoda 10

Desetoj epizodi dečijeg serijala „Uprirodise“ pod nazivom „Zemlja (oslonac je nama svima)“ za temu ima planetu zemlju ali i bavljenje osnovim pojmovima o zemljištu. Došlo je proleće i glavna junakinja Sunčica se posvećuje baštenskim poslovima. Tom prilikom susreće jednog neobičnog pomoćnika, kišnu glistu.

Aktivnosti u prirodi (prirode prostranstvo na igru te zove) – Epizoda 9

Deveta epizoda dečijeg serijala ,,Uprirodise“ pod nazivom ,,Aktivnosti u prirodi (prirode prostranstvo na igru te zove)“ nas ponovo vodi u prirodu. Ovoga puta Sunčica i njen prijatelj Zdravko Dren će nam pokazati (neke i podsetiti) na koje sve načine možemo da provedemo vreme u prirodi. Od vožnje biciklom do penjanja po padinama brda i dalje…

Šumski Plodovi (Šumska pijaca) – Epizoda 8

Osma epizoda ,,Šumski plodovi (šumska pijaca) je posvećena sveprisutnim ali retko primetnim bogatstvima šume. Sunčica i njen najšumskiji prijatelj šumski ekspert Šumivoje odlaze na šumsku pijacu. Tamo ih dočekuje niko drugi do Zdravko Dren šumske pijace doajen. Oni će nam zajedno na svoj način predočiti značaj plodova šume za čoveka.

Reka (Šta sve dobro reka daje) – Epizoda 7

U sedmoj epizodi dečijeg serijala ,,Uprirodise“ a pod nazivom ,,Reka (šta sve dobro daje reka)“ Sunčica nas vodi do reke gde srećemo njenog prijatelja Miku alasa. Umesto očekivane plovidbe rekom njih dvoje se suočavaju sa nevoljama uzrokovanim zagađivanjem reke. Prisutan je i jedan šaran koji postavlja pitanje odgovornosti.

Šipak (Šta nam ipak daje šipak!) Epizoda 6

U šestoj epizodi dečijeg serijala ,,Uprirodise“ pod nazivom ,,Šipak (šta nam ipak daje šipak)“ Sunčica i njen sumnjičavi prijatelj Zvukoslav Medvedović se spore oko vrednosti i značaja šipka. U njihovu raspravu se uključuje niko drugi do sam plod divlje ruže, jedan raspričani šipak.

Šta je to dom? (svakom biću treba) Epizoda 5

U petoj epizodi dečijeg serijala ,,Uprirodi se’’ pod nazivom ,,Šta je to dom? (svakom biću treba)’’ Sunčica se susreće sa pojmom doma. Neko je posekao stablo u kojem je bilo gnezdo Sunčicine prijateljice ptice senice. Zajedno sa njenim prijateljem Piratom Reciklatom i njegovom ekipom od zanata Sunčica će pokušati da pomogne da ptica senica ponovo ima svoj dom.

Vetar (vazduh što vazduh čisti) Epizoda 4

Četvrta epizoda dečijeg serijala ,,Uprirodise’’ pod nazivom ,,Vetar (vazduh što vazduh čisti)’’ se bavi fenomenom vetra. Nakon što vetar nanese smeće po šumi Sunčica se zapita kakva je zapravo priroda vetra? Zajedno sa svojom prijateljicom Brzometlicom Čistić Sunčica će pokušati da dođe do odgovoara na to pitanje ali i da reši problem smeća u šumi.

Voda (bez nje nema ni čoveka) Epizoda 3

Treća epizoda dečijeg serijala „Uprirodise“ pod nazivom „Voda (bez nje nema ni čoveka)“ se bavi vodom i njenom ulogom u prirodi. U društvu jednog molekula vode i njegovog starog poznanika kamena Sunčica „osvežava“ svoje znanje o vodi.

Vatra (onakva kakav ti si) Epizoda 2

U drugoj epizodi dečijeg serijala „Uprirodise“ pod nazivom „Vatra (onakva kakav ti si)“ Sunčica se susreće sa pojmom vatre. Zajedno sa svojom prijateljicom, uvek budnom šumskom sovom Dušankom i šumskim ekspertom Šumivojem, Sunčica se suočava sa neobičnim izazovom koji pred njih postavlja neugašena logorska vatra u šumi.

Prirodna ravnoteža (propasti je protivteža) Epizoda 1

U prvoj epizodi dečijeg serijala „,Uprirodise“ pod nazivom „Prirodna ravnoteža (propasti je protivteža)“ glavna junakinja devojčica Sunčica se susreće sa pojmom prirodne ravnoteže. Zajedno sa svojim prijateljima Brzometlicom Čistić i njenim „metlanima“ Sunčica otkriva značaj pojma prirodne ravnoteže pomažući pritom jednoj jabuci u nevolji.

Uprirodi se Uprirodi se Uprirodi se Uprirodi se Uprirodi se Uprirodi se Uprirodi se Uprirodi se Uprirodi se Uprirodi se Uprirodi se Uprirodi se Uprirodi se Uprirodi se Uprirodi se